EEXTERHOUT is een klein bedrijf in Eext, Drenthe. Wij ontwerpen en maken unieke en duurzame producten van hout en wol, voor zowel bedrijven (horeca) als voor particulieren.

HOUT
De meubelen, voor binnen én buiten, worden gemaakt van gebruikt en mooi doorleefd hout, zoals oude steigerplanken of vloerdelen; maar ook van nieuw hout zoals vuren, larix, douglas en eiken. Het zijn stoere, robuuste meubelen die stevig in elkaar zitten en met veel zorg en aandacht worden afgewerkt. U kunt ze eventueel behandelen met verf, beits, kalkwas, lijnolie of bijenwas.

We maken banken en stoelen, krukken, eettafels groot en klein, zaai- en werktafels, dekenkisten, kasten, plantenbakken en meer. Eigen ideeën of andere maten zijn altijd mogelijk. Bovendien komen er regelmatig nieuwe ontwerpen bij.

Omdat wij in opdracht werken, is er een levertijd. Houdt u er rekening mee dat de levertijd in het voorjaar langer kan zijn dan in de winter.

WOL
Naast het hout is er wol bij Eexterhout: zachte leefkussens, kleden, kinderdekens en meer, handgemaakt van wol (vervilte vintage dekens en wol van verschillende schapenrassen) en andere natuurlijke materialen.

Ook is er een wisselende collectie kettingen, oorbellen, armbanden en broches van wol, wolvilt en glas: opvallende en originele sieraden, die door het gebruik van wol aangenaam licht zijn om te dragen.

Afhankelijk van het seizoen en de inspiratie kunt u ook kerst- en paasdecoraties en lieve kinderkamerkadootjes bij ons vinden.

GEBRUIK EN ONDERHOUD
Alles wat Eexterhout maakt is gebruiksvriendelijk. Meubels kunnen gewoon buiten blijven staan (zolang ze redelijk droog staan gaan ze jarenlang mee), kussens en kleden zijn wasbaar in de machine (30 graden, wolwas). Onze producten kunnen tegen een stootje en zijn bijzonder kindvriendelijk (dit wordt door een team van jeugdige experts ter plekke getest).

Wij werken graag met hergebruikte materialen, dat houdt in dat er kleine oneffenheden kunnen zijn,  dat hoort bij de charme en originaliteit van het product. Hout is bovendien een natuurproduct en kan reageren op temperatuur- en vochtwisselingen. Voor meubels binnenshuis is het daarom verstandig al te grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid te vermijden. Eexterhout kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van de natuurlijke werking van het hout.

Ieder stuk dat hier wordt gemaakt is uniek, gevormd door de inspiratie van het moment, met plezier, aandacht en zorg.  Bent u niet tevreden of heeft u suggesties, neemt u dan gerust contact met ons op.

VERKOOP
De meubelen en wolproducten worden het hele jaar door verkocht, op kunstmarkten, in een aantal bijzondere winkels of ter plekke, na telefonische afspraak.