EEXTERHOUT meubelen, voor binnen én buiten, worden gemaakt van gebruikt en mooi doorleefd hout, zoals oude steigerplanken of vloerdelen; maar ook van nieuw hout zoals vuren, larix, douglas en eiken. Het zijn stoere, robuuste meubelen die stevig in elkaar zitten en met veel zorg en aandacht worden afgewerkt. U kunt ze eventueel behandelen met verf, beits, kalkwas, gekookte lijnolie of bijenwas.

We maken banken en stoelen, krukken, eettafels groot en klein, zaai- en werktafels, dekenkisten, kasten, plantenbakken en meer. Eigen ideeën of andere maten zijn altijd mogelijk. Bovendien komen er regelmatig nieuwe ontwerpen bij.

Omdat wij in opdracht werken, is er een levertijd. Houdt u er rekening mee dat de levertijd in het voorjaar langer kan zijn dan in de winter.

Wij werken graag met hergebruikte materialen, dat houdt in dat er kleine oneffenheden kunnen zijn,  dat hoort bij de charme en originaliteit van het product. Hout is bovendien een natuurproduct en kan reageren op temperatuur- en vochtwisselingen. Voor meubels binnenshuis is het daarom verstandig al te grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid te vermijden. Eexterhout kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van de natuurlijke werking van het hout.